KPI:t vs. mittarit: Mikä on ero ja miten mittaat molemmat? | Databox-blogi (2024)

Mitä eroa KPI:illä ja mittareilla on?

Kun on kyse liiketoiminnan suorituskyvyn seurannasta ja mittaamisesta, saattaa tuntua helpolta tehdä asioita liian monimutkaiseksi. Ja sanailu saattaa olla yksi niistä alueista, joilla se näyttää merkityksettömältä.

Mutta KPI:iden ja mittareiden välillä on keskeisiä eroja, ei vain määritelmän perusteella, vaan niiden roolissa mitattaessa ja viime kädessä yrityksesi suorituskyvyn parantamisessa.

Joten mitä eroa näillä kahdella on? Ja miten mittaat molemmat?

Tässä oppaassa opit:

 • Mikä on KPI?
 • Mikä on metriikka?
 • Esimerkki: KPI vs. mittari
 • Mitä eroa on KPI:llä ja mittarilla?
 • Kuinka monta KPI:tä yritykseni tulisi seurata
 • 5 vinkkiä sekä KPI:iden että mittareiden mittaamiseen

Mikä on KPI?

AKPItai keskeinen suoritusindikaattori on kvantifioitavissa oleva arvo, jota käytetään seuraamaan edistymistä (yksilö, tiimi, yritys) asetettuihin tavoitteisiin nähden. KPI:t antavat suuntaa kohti haluttujen tulosten saavuttamista ja voivat auttaa yritystäsi tekemään tietoisempia päätöksiä.

Hyvän KPI:n tulee olla:

 • Hyvin määritelty ja mitattavissa
 • yrityksesi kannalta olennainen
 • Pystyy tarjoamaan selkeän kuvan tallennetusta suorituskyvystä asetettujen tavoitteiden ja liiketoimintatavoitteiden saavuttamiseksi

Toimittajan huomautus:Haluatko saada ilmoituksen, kun tärkeät KPI:t nousevat tai laskevat? SaadaDatabox-hälytyksetKPI-arvoillesi nyt.

Mikä on metriikka?

Mittari on kvantifioitavissa oleva mitta, jota käytetään edistymisen seuraamiseen ja onnistumisen arvioimiseen.

Liiketoimintamittareita käytetään erityisesti seuraamaan edistymistä ja suorituskykyä tietyillä yrityksen toiminnan kannalta kriittisillä alueilla, kuten tulot, asiakkaat, työntekijät ja niin edelleen.

On tärkeää, että mittaria ei myöskään sekoita mittaan. Vaikka mitta on perus- tai yksikkökohtainen termi, metriikka voidaan johtaa yhdestä tai useammasta suuresta.

Aiheeseen liittyvä:Kuinka valita oikeat tehokkuusmittarit yrityksellesi

Esimerkki: KPI:t vs. tiedot

Selvyyden vuoksi tässä on 5 esimerkkiä KPI:stä:

 • Tässä kuussa julkaistujen blogiartikkeleiden määrä
 • Avainsanat 10 parhaan hakukonetuloksen joukossa
 • Tässä kuussa säilytettyjen asiakkaiden määrä
 • Lukumääräpäteviä liidejämyyntisuppilossa
 • Myöhästyneiden projektitehtävien prosenttiosuus

Tässä on samaan liittyen 5 esimerkkiä mittareista:

 • Lisää verkkosivustosi liikennettä: verkkosivustollasi vierailevien ihmisten määrä.
 • Kasvata sähköpostin napsautusprosenttia: Niiden ihmisten määrä, jotka napsauttavat lähettämäsi sähköpostin linkkejä.
 • Lisää työntekijöiden onnellisuutta: Kuinka onnellisia ja tyytyväisiä työntekijäsi ovat työhönsä.
 • Liikevaihdon kasvu: Yrityksen myynnin kasvu tai lasku tietyn ajan kuluessa.
 • Lisää yleisön sitoutumista: Miten kohdeyleisösi suhtautuu sisältöösi tapahtumasi tai webinaarin aikana

Toimittajan huomautus:Tiesitkö, että voittarkastella kojelaudasi mobiililaitteella, tabletilla tai Apple Watchilla? Oikein. Databoxin Android- tai iOS-mobiilisovelluksella voit kirjaimellisesti käyttää KPI-mittareita taskussasi tai ranteessasi!

Mitä eroa on KPI:llä ja mittarilla?

KPI:t on sidottu tiettyihin tavoitteisiin; mittarit ovat datapisteitä:

"Mielestäni KPI on liiketulos tai tavoite, jonka tietty tiimi tai osasto yrittää saavuttaa", Michael BiblaAtomic Reachselittää.

"Tiedot ovat erilaisia ​​tietopisteitä suppiloissamme tai analytiikka-alustoissamme, jotka kertyessään muodostavat KPI:n."

"Jos esimerkiksi mittaat verkkoseminaariin ilmoittautuneiden määrää, verkkoseminaarin mainostamisen mainoksen tai sähköpostin napsautusten lukumäärä ja itse verkkoseminaarin aloitussivun tulosprosentti ovat mittareita, jotka laskevat yhteen ilmoittautumisten KPI:n. Tämä on keskeinen ero, jonka monet markkinoijat sekoittavat."

Yllä oleva esimerkki osoittaa, että yhdellä KPI:llä voi olla useita mittareita. Tutkimuksemme osoittaa, että 75% asiantuntijoista on samaa mieltä:

KPIs vs. Metrics: What’s the Difference & How Do You Measure Both? | Databox Blog (2)

Karlee Tate toteuttaa sen käytännössä: "KloHuippuluokan Honda, KPI-mittarimme sisältävät liidien sukupolvia toimista, kuten verkkosivustomme lomakkeiden lähettämisestä. Nämä viittaukset auttavat meitä visualisoimaan, kuinka markkinointimme auttaa saavuttamaan myyntitavoitteemme. Joitakin mittareita tarkastelemme sosiaalisen median sitoutumista tai digitaalisista mainoksista saamiemme napsautusten määrää."

Jeremy CrossVirtuaalinen tiiminrakennuslisää: "Meille KPI:t ovat yleensä tavoitteellisia, esimerkiksi KPI:llä on se, kuinka monta liidettä saamme aikaan kuukaudessa."

"Tiedot ovat numeroita, jotka kertovat näistä tavoitteista, mutta eivät itse tavoitteita. Esimerkiksi seuraamiamme mittareita ovat sivujen katselukerrat, hakukoneoptimoinnin sijainti, välitön poistumisprosentti ja vastaavat.

KPI:illä on aikakehys:

"KPI:t ovat erityisiä lyhyen aikavälin liiketoiminnan mittareita, jotka asetan itselleni ja tiimilleni", Kevin Miller sanooSanojen laskurisanoo.

"Nämä ovat asioita, jotka haluan saavuttaa tyypillisesti seuraavien 30, 60 tai 90 päivän aikana. Tämä eroaa mittareista, koska mielestäni ne ovat kasvun markkinoinnin perustermejä, kuten tulosprosentti, sivukohtainen tuotto, liikenne lähteen mukaan, välitön poistumisprosentti, sivut käyntiä kohden ja sen kaltaiset asiat.

Tony MastriMARION Integroitu markkinointisamaa mieltä: "KPI:t mittaavat tärkeää tavoitetta tietyn ajanjakson aikana, kun taas mittarit eivät välttämättä ole sidoksissa tärkeään tavoitteeseen tai tiettyyn ajanjaksoon."

KPI:t tiivistyvät tuloihin:

"Vaikka avainindikaattorin alkuperäinen määritelmä on liian laaja, "todellisen KPI:n" sääntöni liittyy aina siihen, miten yrityksesi ansaitsee rahaa - myynti/tulo, liidit, kustannukset ja suhteet, jotka yhdistävät ne kaikki ( ROI, CPA/CPL jne.)Amplitudi digitaalinenJeff Ferguson selittää.

"Kaikki muu on "diagnostiikkamittaria", joka auttaa sinua vastaamaan siihen, miksi KPI:si ovat menossa oikeaan tai väärään suuntaan.

Jokainen mittari ei ole KPI, mutta jokainen KPI on mittari:

"Ajattele mittareita kuin tarinan hahmoja"G2Daniella Alscher selittää. "Jokainen hahmo on osa tuota tarinaa ja on olemassa syystä. Mutta jotkut näistä hahmoista näkyvät vain sivulla, toiset näkyvät joka luvussa, ja sitten on ne hahmot – päähenkilöt – joita ilman tarinaa ei voi kertoa.”

"Nämä päähenkilöt ovat yrityksesi tarinan KPI:itä. Muut hahmot ovat mittareita, jotka auttavat tarinankerronnassa ja tukevat päähenkilöitäsi."

”Toisin sanoen valittavana on paljon erilaisia ​​mittareita, mutta toiset ovat tärkeämpiä kuin toiset liiketoimintatavoitteidesi kannalta. Nämä ovat KPI:si."

Kuinka monta KPI:tä yritykseni tulisi seurata?

Tiedämme jo, että yhteen KPI:hen voi liittyä useita mittareita. Niin,kuinka monta KPI:täpitääkö sinun oikeasti seurata?

MukaanDigi ElefanttiSubhash Rao sanoo, että "suurissa strategisissa suunnitelmissa on 5–7 selkeää avainindikaattoria, jotka pitävät sykettä siitä, kuinka suoriudut suunnitelmaasi vastaan."

Suurin osa asiantuntijoistamme on Raon kanssa samaa mieltä. Lähes kolme neljäsosaa seuraa alle 10 KPI:tä liiketoimintaansa:

KPIs vs. Metrics: What’s the Difference & How Do You Measure Both? | Databox Blog (3)

Liittyvät:18 SaaS-mittaria ja KPI:tä, joita jokaisen yrityksen tulisi seurata

5 vinkkiä sekä KPI:iden että mittareiden mittaamiseen

Sinulla on luettelo KPI:istä, joita haluat seurata, ja mittareista, jotka auttavat sinua siinä. Näin asiantuntijamme hallitsevat tätä prosessia:

 1. Luo KPI:t jokaiselle kanavalle
 2. Selvitä, mitä mittareita tarvitset KPI:n laskemiseen
 3. Käytä kojelautaa seurataksesi tietojasi
 4. Lisää konteksti arvioidaksesi, täytätkö KPI:t
 5. Käytä suhteita KPI:iden mittaamiseen

PRO-VINKKI: Kuinka käyttäjät sitoutuvat sivustollani? Mikä sisältö ohjaa eniten verkkotoimintaa?

Jos haluat selvittää, miten vierailijat sitoutuvat verkkosivustoosi ja mikä sisältö houkuttelee eniten ja tuottaa eniten tuloksia, voit seurata Google Analytics 4:n avulla useita sivulla tapahtuvia tapahtumia ja mittareita, joiden avulla pääset alkuun:

 1. Istunnot kanavakohtaisesti.Mitkä kanavat tuovat eniten liikennettä verkkosivustollesi?
 2. Keskimääräinen istunnon kesto.Kuinka kauan vierailijat keskimäärin viettävät verkkosivustollasi?
 3. Sivun katselut ja sivun katselut sivuittain. Mitä sivustosi sivuja katsotaan eniten?
 4. Käyttäjien kokonaismäärä. Kuinka monta käyttäjää on sitoutunut verkkosivustoosi?
 5. Sitoutumisprosentti. Mikä prosenttiosuus verkkosivustosi vierailijoista on ollut vuorovaikutuksessa sisällön kanssa ja viettänyt huomattavan paljon aikaa sivustolla?
 6. Istuntojen muuntoprosentti. Kuinka moni verkkosivustosi vierailijoista on suorittanut halutut tai odotetut toiminnot ja kuinka monta prosenttia heistä saavutti Google Analytics 4:ssä asettamasi tavoitteet?

Ja enemmän…

Nyt voit hyötyä Google Analytics 4 -asiantuntijoidemme kokemuksista, jotka ovat koonneet aplug-and-play Databox-mallinäyttää tärkeimmät KPI:t vierailijoiden sitoutumisen seurantaan verkkosivustollasi. Se on helppo ottaa käyttöön ja ottaa käyttöön erillisenä kojelautana tai markkinointiraporteissa, ja mikä parasta, se on ilmainen!

Voit määrittää sen helposti muutamalla napsautuksella – koodausta ei tarvita.

Määritä kojelauta noudattamalla näitä kolmea yksinkertaista vaihetta:

Vaihe 1:Hanki malli

Vaihe 2:Yhdistä Google Analytics -tilisi Databoxiin.

Vaihe 3:Katso, kuinka kojelautasi täyttyy sekunneissa.

Hanki malli ilmaiseksi

1. Luo KPI:t jokaiselle kanavalle

"[Ihmisten markkinointi] tarkastelee mittareita ja KPI:itä. Määritämme KPI:t päätavoitteeksi sille, mitä yritämme saavuttaa, Nicole Suther sanoo.

"Jokaisella kanavalla on oma KPI:nsä. Mittarit puolestaan ​​vaikuttavat KPI:ihin. Tarkastelemme tavoitemittareita ja muokkaamme strategioitamme parantaaksemme näitä mittareita ja saavuttaaksemme KPI:mme."

Suther jatkaa: ”Hyvä esimerkki on, että meillä on ROI KPI:t joillekin kanaville, kutentekstiviesti. Tarkastelemme kuitenkin sitoutumismittareita ja tulomittareita tehdäksemme muutoksia strategioihinmme saavuttaaksemme tärkeimmät mittaremme ja saavuttaaksemme yleiset KPI:t.

2. Määritä, mitä mittareita tarvitset KPI:n laskemiseen

Jottalaskea KPI, sinun on ensin tunnistettava mittasi.

"Sinulla ei voi olla KPI:itä, jos et tiedä minne haluat mennä"Kiihkeä kasvuSkyler Reeves selittää. "Esimerkiksi KPI voisi olla jotain tällaista: Kasvata blogin toimintakehotusten tulosprosenttia 30 % tällä vuosineljänneksellä."

"Mittaamme mittareita sen perusteella, mitä kysymyksiä meillä on ja minkä datan (jamarkkinoinnin raportointiohjelmisto) meillä on käytettävissä. Kun laadimme strategiaa, saatamme tarkistaa muutamia mittareita, jotka eivät olleet osa nykyisiä KPI-mittareitamme. Sellaisenaan mittareiden mittaaminen on yleensä hieman ad hoc -tapahtumaa."

”Mittaamme KPI-arvojamme kuitenkin järjestelmällisesti. Taajuus riippuu organisaation tasosta. Yksilö tai tiimi voi mitata KPI-arvojaan päivittäin. Osastomme mittaavat ne viikoittain, ja johtotasolla arvioimme ne kuukausittain. Käytämme ensisijaisesti laskentataulukoita datamme käsittelyyn ja analysointiin edelleen”, Reeves jatkaa.

Mia Liang lisää: "KloLightStep, yksi suurimmista KPI:stämme on saada käyttäjät SandBoxiin, jotta he voivat esitellä tuotetta. Mittarit, jotka auttavat meitä ymmärtämään, kuinka saavuttaa tämä KPI, voivat sisältää sivujen katselukerrat, välitön poistumisprosentin tai sivulla vietetyn ajan, jotta voimme nähdä, mikä voi aiheuttaa käyttäjien keskeyttämisen matkalla KPI-konversioon."

3. Käytä kojelautaa seurataksesi tietojasi

"Kaikki mittarimme perustuvat kolmannen osapuolen tietoihin, jotka sanoivat, että niissä on ajoittain virheitä. Siksi tarjoamme erilaisia ​​datapisteitä ja mittaamme keskiarvoja siltä varalta, että jokin ohjelmisto eroaa toisesta”, sanooMilosz Krasinski.

SH1FT’s Aristide Basque lisää: ”Mittaamme KPI:t asettamalla tavoitteita ja vertaamalla niitä niihin kuukausittain. Mittarit antavat meille mahdollisuuden nähdä kasvua muilla alueilla ja auttaa meitä ymmärtämään, miksi saavutimme tai emme saavuttaneet tavoitteitamme."

Toimittajan huomautus: Etkö tiedä mistä aloittaa? Käytä tätä ilmaista, yksinkertaista ja tiivistäGoogle Analyticsin 10 suosituimman KPI:n hallintapaneelimalliseurata visuaalisesti kolmea KPI-luokkaa Google Analyticsista.

KPIs vs. Metrics: What’s the Difference & How Do You Measure Both? | Databox Blog (5)

Jos et tiedä mistä aloittaa, tutustu kirjastoommekojelautamallit. Meillä on yli 200 mallia, jotka myynnin, markkinoinnin ja liiketoiminnan asiantuntijoiden yhteisömme on valmiiksi rakentanut.

Bonus:Luo tuloskorttejakorkean tason mittareille ja täydellisen kuvan siitä, kuinka yrityksesi toimii milloin tahansa.

4. Lisää konteksti arvioidaksesi, täytätkö KPI:t

"KPI:t ovat tietopohjaisia, mutta ihmisten analyysin tulisi olla mukana tietojen hienosoinnissa niin, että ne sopivat todelliseen kontekstiin."KotisivutAlex Azoury selittää.

”Joskus KPI:t saattavat jäädä huomaamatta, mutta todellisen tilanteen, kuten koronaviruksen, ei pitäisi pystyä suistumaan myyjän bonuksesta vain siksi, että ne jäivät vajaaksi. Tämä on inhimillinen elementti KPI-mittareiden arvioinnissa verrattuna erilaisiin automaation avulla seurattuihin mittareihin."

5. Käytä suhteita KPI:iden mittaamiseen

"KPI-arvojen mittaamiseksi sinun on otettava huomioon suhdeluvut", sanoo Anjana WickramaratneAktiiviset digitaaliset ratkaisut.

"Suhde jakaa yhden summan tai summan toisella summalla tai summalla. Se on erilainen kuin keskiarvo, koska nimittäjä ei ole väestömäärä; se on yleensä toinen saman populaation mitta:"

 1. Saadut kokonaismyyntituotot jaettuna laskutetulla myyntituotolla.
 2. Kokonaismyyntitulo jaettuna tuoton tuottaneisiin myyntipuheluihin käytettyjen tuntien kokonaismäärällä."

Wickramaratne jatkaa: ”Kun mittaat mittareita, sinun on otettava kaikki olennaiset tiedot mittaukseen ja ratkaistava ne. Esimerkiksi tuottavuus. Tämä mittari tarkastelee yrityksen kokonaiskykyä – kuinka hyvin se käyttää resurssejaan. Tuottavuus osoittaa panosten ja tuotosten välisen suhteen."

”Kuinka paljon saat ulos kaiken sen jälkeen, kun olet panostanut projektiin? Ihanteellinen tuottavuustulos on luoda enemmän vähemmällä."

Obaid Khan selittää, kuinka he tekevät tämänPlaneetan sisältö: "Tiedot auttavat sinua seuraamaan yksittäistä liiketoimintaprosessia, kun taas KPI:t kertovat, kuinka tehokkaasti saavutat liiketoimintatavoitteesi."

"Mittaat suoraan mittareita, kuten napsautuksia, mutta KPI:iden osalta vertaat tätä lukua tavoitteeseen tai tavoitteeseen ja näet, kuinka paljon olet saavuttanut. Tämä prosenttiosuus on tapa, jolla mittaat KPI:si."

Toimittajan huomautus:TämäHubSpot Sales Manager KPIs Dashboard Templatevoit seurata myyntitiimisi tuotoksia ja tuloksia, kuten keskimääräistä kaupan kokoa, voitettuja kauppoja, luotuja uusia sopimuksia, suljetun määrän ja paljon muuta.

KPIs vs. Metrics: What’s the Difference & How Do You Measure Both? | Databox Blog (6)

Paketoida

Makensie Thompson taiFamoidtiivisti tämän aiheen täydellisesti: "Tiedot kertovat sinulle dataa. KPI:t auttavat sinua kasvattamaan liiketoimintaasi tavoitteiden saavuttamiseksi näiden tietojen perusteella. Molempia näitä tekijöitä tarvitaan sijoitetun pääoman tuottoprosentin jatkuvaan parantamiseen, joten sinulla on tavoitteita ja lukuja, joiden kanssa työskennellä. Ei ole väliä, haluatko lisätä myyntiä, liikennettä tai sosiaalista tavoittavuutta, se on sama."

Oletko valmis aloittamaan mittareiden seuraamisen? Meidänliiketoiminnan mittareiden seurantaohjelmisto, sinun ei enää tarvitse kirjautua useisiin työkaluihin seurataksesi tärkeitä yrityksen mittareita. Voit jopa automatisoida kojelaudan tilannekuvat, suorituskykyhälytykset ja yrityksen tuloskorttien suorituskyvyn Slackin avulla.Databoxin Slack-integraatio. Aloita tänään.

KPI:t vs. mittarit: Mikä on ero ja miten mittaat molemmat? | Databox-blogi (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Carmelo Roob

Last Updated:

Views: 6049

Rating: 4.4 / 5 (45 voted)

Reviews: 92% of readers found this page helpful

Author information

Name: Carmelo Roob

Birthday: 1995-01-09

Address: Apt. 915 481 Sipes Cliff, New Gonzalobury, CO 80176

Phone: +6773780339780

Job: Sales Executive

Hobby: Gaming, Jogging, Rugby, Video gaming, Handball, Ice skating, Web surfing

Introduction: My name is Carmelo Roob, I am a modern, handsome, delightful, comfortable, attractive, vast, good person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.